...

Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is een uniek hybride ras dat geliefd is vanwege zijn loyale en liefdevolle persoonlijkheid. Maar voordat jij een van deze australische honden mee naar huis neemt om deel uit te maken van uw gezin, moet je meer weten over hun behoeftes. Lees onderstaande informatie in dit blog om te begrijpen wat er nodig is om deze harige, australian labradoodle, metgezellen gelukkig en gezond te houden. Ook krijg je informatie over het kopen van puppies, het karakter, de prijs in Nederland, etc. 

Australian labradoodle kruising 

De Australian Labradoodle is een kruising met Poedel van de Labrador Retriever, Cocker Spaniel, Irish Water Spaniel en Curly Coated Retriever.

Oorsprong australische labradoodle 

De Australische Labradoodle is een designerhondenras uit Australië dat fokkers in de jaren tachtig begonnen te ontwikkelen in de hoop een nieuw hondenras te creëren. Terwijl de Australische Labradoodle begon als een mix tussen de standaard of miniatuurpoedel en de Labrador Retriever, bestaat dit ras van meerdere generaties nu uit verschillende rassen waaronder de Engelse Cocker Spaniel, de Amerikaanse Cocker Spaniel, de Curly Coated Retriever en de Ierse Water Spaniel.

Voedsel / Dieet van de australian labradoodle

Om jouw australian labradoodle de beste voeding te geven, kies je voor een van de hoogwaardige, voor de soort geschikte diëten die beschikbaar zijn. Als jij jouw huisdier een zelfgemaakt of rauw dieet wilt geven, raadpleeg dan uw dierenarts, zodat je zeker weet dat uw maaltijden qua voedingswaarde in balans zijn.

Wanneer je de Australian Labradoodle droogvoer geeft, kan je jouw huisdier elke dag ongeveer 2,5 tot 3 kopjes eten geven, verdeeld over ten minste twee maaltijden. Als je je hond echter ook blikvoer van hoge kwaliteit wilt geven, verminder dan de hoeveelheid droogvoer overeenkomstig om ongewenste gewichtstoename te voorkomen.

Karakter australian labradoodle

De Australian Labradoodle kan qua karakter worden omschreven als loyaal, niet-agressief, gelukkig, sociaal, nieuwsgierig en slim.

australian labradoodle

Opleiding van de australische labradoodle 

De australische labradoodle staat erom bekend dat het gemakkelijk te trainen is, dus je hond zal in korte tijd trucs en regels oppikken. Houd er rekening mee dat ze een onbeleefde houding kunnen ontwikkelen als ze niet goed gesocialiseerd en getraind worden vanaf de puppytijd, dus begin zo snel mogelijk met het trainen van je hond. Gebruik ook elke trainingssessie om jezelf te positioneren als roedelleider om te voorkomen dat je huisdier te dominant wordt.

Houd je trainingssessies altijd aantrekkelijk en positief. Gebruik beloningen, lekkernijen en lof om je huisdier te motiveren en te voorkomen dat je hard wordt. Blijf geduldig en consistent zodat jouw australische labradoodle de regels in een mum van tijd leert.

Gewicht australian labradoodle 

Een middelgrote tot grote australian Labradoodle weegt tussen 30 en 77 pond. Er zijn verschillende varianten. De mini, medium en standaardmaat. 

Temperament / Gedrag

De Australische Labradoodle kan worden omschreven als loyaal, niet-agressief, gelukkig, sociaal, nieuwsgierig en slim. Je kan ook verwachten dat jouw  huisdier grappig en actief zal zijn. Wanneer ze op de juiste manier worden gesocialiseerd en getraind, zijn deze honden vriendelijk en kunnen ze goed opschieten met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn niet bang om genegenheid te tonen en ze zullen een hechte band met je gezin vormen. Niet voor niets dat deze australian labradoodles ook worden gebruikt als therapie- en geleidehonden.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen

Zoals alle andere hybride rassen, is de Australische Labradoodle mogelijk vatbaar voor het erven van de gezondheidsproblemen die het meest van invloed zijn op zijn ouderrassen. Kruisingen zijn echter meestal verrassend gezond, er is echter geen garantie dat jouw huisdier problemen van zijn ouders zal erven. Bovendien is er geen manier om de gezondheid van een individuele hond op de lange termijn te bepalen, dus het beste wat je kan doen, is gewoon op de hoogte zijn van de mogelijke problemen die zich mogelijk kunnen ontwikkelen en samenwerken met jouw dierenarts om jouw hond zo gezond mogelijk te houden.

De Australian Labradoodle is mogelijk vatbaar voor aandoeningen zoals patella luxatie, heup- en elleboogdysplasie, de ziekte van Von Willebrand en progressieve retinale atrofie.

Levensverwachting australian labradoodle 

De Australische Labradoodle heeft een gemiddelde levensduur van 13 tot 15 jaar.

Oefeningseisen

Om ongewenst gedrag te voorkomen, moet je jouw Australische Labradoodle voorzien van dagelijkse mentale en fysieke activiteiten die hem gelukkig zullen houden, terwijl hij ook zijn energie op een positieve manier kan vrijgeven.

Australian Labradoodles vereisen veel beweging, dus je moet je hond meenemen naar het hondenpark om te rennen en spelen met andere honden. Je kunt ook samen lange wandelingen maken of joggen. Als je actief bent in de buitenlucht, kun je jouw harige vriend meenemen, en als je een veilige, afgesloten achtertuin hebt, zal je hond graag rondrennen en met je spelen.

Voorzie uw huisdier, terwijl hij binnenshuis is, van een scala aan speelgoed dat hem mentaal gestimuleerd houdt, omdat dit verveling helpt voorkomen. 

Erkende Clubs australische labradoodle buiten Nederland

De Australian Labradoodle wordt niet erkend door de American Kennel Club, omdat het wordt beschouwd als een hybride ras. Dit ras wordt echter erkend door de Dog Registry of America, Inc. (DRA), de International Australian Labradoodle Association, Inc. (IALA) en de Labradoodle Association of Australia (LAA).

australische labradoodle

Prijs in Nederland 

De prijs bij een fokker  voor een australische labradoodle in Nederland verschilt enorm. Dit kan van enkele honderden euro’s tot duizend euro kosten.  

Vacht 

Australian Labradoodles kunnen een krullende of golvende fleecejas hebben. Je moet jouw huisdier regelmatig verzorgen en borstelen, bijvoorbeeld een a twee keer per week, om de vacht gezond en schoon te houden. Mogelijk moet u de jas ook een paar keer per jaar knippen om hem er op zijn best uit te laten zien. Deze honden kunnen geschikt zijn voor mensen met allergieën.

Australian labradoodle Puppies

Zoals het geval is met elke puppy, moet je je hond een veilige en schone omgeving geven waarin hij kan groeien en verkennen. Houd altijd toezicht op kinderen die met jouw puppy of puppies spelen, zodat je blessures kunt voorkomen.

Als je Australian Labradoodle nog een puppy is, maak van de gelegenheid gebruik om hem te trainen zodat hij de regels van het huis leert. Gebruik deze tijd ook om jouw huisdier te socialiseren, zodat hij opgroeit tot vriendelijk en gastvrij.

Pups beschikbaar 2022 

Of er australian labradoodle pups beschikbaar zijn in 2022, kan je op voorhand weten door contact op te nemen met fokkers. Deze weten hoeveel pups er beschikbaar zijn in 2022 en of je op een wachtlijst komt of als eerste aan de beurt bent. Houd er rekening mee dat de pups vaak niet direct beschikbaar zijn en dat je enkele maanden van tevoren op de lijst wordt gezet. 

Meer tips voor jouw australian labradoodle?

In dit blog heb je diverse tips en adviezen gekregen over de australian labradoodle. Wil je meer tips en informatie over het verzorgen, kopen en opvoeden van jouw hond? Dan raden wij het handboek ‘Labradoodle Geheimen’ aan. Voor elke australische labradoodle eigenaar is dit boek een fijne aanvulling op de kennis die voorhanden is. Voor vragen over het opvoeden, kopen van het boek of iet anders kan je altijd mailen naar info@labradoodleblog.nl

 labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden