...

Labradoodle Nederland

De labradoodle is een van de populairste hondenrassen in Nederland. Waarom deze hond in NL zo populair is, lees je in dit artikel. 

Australian labradoodle in Nederland – Vriend van iedereen

De australian labradoodle is zo gewild in Nederland omdat het een allemansvriend is.Ze zijn aardig, trouw, oprecht en erg slim. Deze combinatie is erg geliefd.Je kan leuk spelen met de hond, lange wandelingen maken of op vakantie. De labradoodle is erg aanhankelijk, ze willen graag bij je in de buurt zijn. Deze hond kan moeilijk alleen zijn. Als jij veel van huis bent in Nederland is het af te raden een labradoodle pup te nemen. Deze heeft echt liefde, tijd en aandacht nodig.

Veel labradoodle combinaties in Nederland 

Andere leuke eigenschap waardoor de labradoodles zo gewild zijn in Nederland, is het aantal variaties. Zo zijn er:

  • 27 opties qua kleur: van zwart tot bruin tot wit tot bijzondere kleuren. Er is heel veel mogelijk! 
  • 3 maten: mini, medium of standaardformaat. Als je een klein huis hebt kan je kiezen voor de kleinste variant. Als je veel ruimte hebt voor het standaardformaat. 
  • 3 vachtsoorten van wol tot fleece tot tussen varianten als curly fleece. Kies voor wat je zelf de prettigste vacht vind. 

Kortom, je kan de australian labradoodle pup op maat kiezen naar wat jij het mooiste vindt, bij een Nederlandse fokker. 

labradoodle nederland

De labradoodle community in Nederland

Er is een grote labradoodle community in Nederland. Deze houd zich bezig met het welzijn van deze hond. Fokkers worden streng in de gaten gehouden op levensstandaarden. Daarnaast zijn er tal van clubs en verenigingen in heel Nederland voor labradoodle houders. Zeker leuk om hiervan lid te worden en zo kennis te maken met andere eigenaren. 

Labradoodles zijn hypoallergeen

Ander voordeel waarvoor veel Nederlanders voor een labradoodle kiezen is omdat deze hypoallergeen zijn. Labradoodles zijn een van de weinige honden die allergievriendelijk is. 

Nadelen labradoodle Nederland?

Zijn er dan nog nadelen om een australian labradoodle te kiezen in Nederland? Het is belangrijk om deze hond wel goed op te voeden. Dit is niet moeilijk, maar is wel benodigd. Een goed opgevoede labradoodle is een feestje om in huis te hebben. Een labradoodle in Nederland in huis nemen die niet goed opgevoed is, kan voor stress en spanningen zorgen. 

Daarom raden wij het handboek, Labradoodle Geheimen, aan als je er een in Nederland wil nemen. Dit handboek staat vol adviezen over opvoeding en verzorging. 

Handige links naar Nederlandse clubs / verenigingen voor labradoodles

Hierbij nog wat handige links naar australian  labradoodle clubs in Nederland:

  • alaeu.com/aangesloten-fokkers
  • labradoodleblog.nl/labradoodle-vereniging
  • Blog op website 

Daarnaast hebben we tientallen blogs op deze website geschreven over alles met betrekking tot de labradoodle in Nederland.