...

Labradoodle herplaatsing

In dit blog tips en informatie over labradoodle herplaatsing in 2023.

Waarom labradoodle herplaatsing? 

Er zijn zat verhalen van honden die niet in gezin passen. Soms ligt het aan de hond zelf maar in de meeste gevallen ligt het aan het baasje. Redenen die vaak worden genoemd voor labradoodle herplaatsing zijn:

 • Geen tijd
 • Verhuizing
 • Ziekte
 • Overlijden
 • Echtscheidingen

En in een klein deel van de gevallen ligt het aan de hond en bijvoorbeeld gedragsproblemen. Vaak zien baasjes een lieve pup die ze te snel meenemen zonder na te denken over de consequenties. Een hond heeft aandacht, tijd, verzorging en opvoeding nodig. Later komt het baasje erachter dat hij of zij hier niet aan kan voldoen. 

Maar wat de reden ook is, er zijn altijd labradoodles op zoek naar een ander baasje in verband met herplaatsing. Deze zijn er in alle varianten:

 • mini
 • medium
 • australian
 • reu 
 • teef 
 • pup

Wat neem je in huis na de labradoodle herplaatsing?

Zoals eerder benoemd, neem je een grote verantwoordelijk in huis als je via herplaatsing een labradoodle krijgt waar je voor moet zorgen. Dit verschilt natuurlijk of het een pup of volwassen hond is. Een puppy moet je alles nog leren en kan je zien als een peuter die je in huis haalt. 

Een volwassen hond is vaak al opgevoed, waardoor je hier minder inspanning voor hoeft te doen. Er is meer geschiedenis over de hond bekend, zodat je minder snel voor een verrassing komt te staan. Zo hoor je vaak van de vorige eigenaar of de labradoodle voor herplaatsing goed omging met andere mensen, kinderen, katten etc. 

herplaatsing labradoodle

Waar kan ik herplaatste labradoodles vinden in 2023? 

Er zijn een aantal opties voor het vinden van een herplaatste labradoodle in 2023:

Labradoodle herplaatsing via de fokker.

Fokkers bemiddelen bij herplaatsing van labradoodles. Zij beschikken vaak over een wachtlijst. Deze kunnen ze benaderen als jij jouw hond in een ander gezin wil laten herplaatsen. 

Labradoodle herplaatsing via het KNGF. 

Het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds bemiddelt bij de herplaatsing als de labradoodle niet meer als geleidehond kan worden ingezet. De doodles die herplaatst worden voldoen vaak net niet aan de superstrenge eisen waaraan een geleidehond moet voldoen. Daarnaast gaan de oudere honden met pensioen. Je kan jezelf op een wachtlijst laten zetten bij het KNGF als je in aanmerking wil komen voor een labradoodle herplaatsing

Labradoodle herplaatsing via het asiel

Een eigenaar van een labradoodle die zijn hond wil laten herplaatsen kan deze naar het asiel brengen. Het asiel kan bemiddelen tussen een koper en eigenaar. Zo kan je bijvoorbeeld de hond zelf blijven verzorgen tot er een potentiële koper is. Dan hoeft deze niet maanden in het asiel te leven. 

Labradoodle herplaatsing via een vereniging

Dan zijn er nog de verenigingen waar je makkelijk in contact kan komen met herplaatste labradoodles. De volgende verenigingen zijn groot in Nederland:

 • ALFA Europe
 • Stichting hulp herplaatsing huisdieren
 • Herplaatsing honden in Nederland

Labradoodle herplaatsing via het internet / advertentie 

Laatste optie voor herplaatsing van een labradoodle is via het internet. Bijvoorbeeld een advertentie op Marktplaats, Facebook of op een ander platform (of in de krant of AH). 

Ons advies voor herplaatste labradoodles

Wij raden zelf aan om altijd naar een fokker, vereniging of asiel te gaan voor labradoodle herplaatsing, omdat de kennis en kunde daar beter is. Zoek een labradoodle mini, medium, australian, pup, reu of teef die bij je past en laat je altijd goed informeren. 

Zo raden wij zeker het handboek ‘labradoodle geheimen’  aan. Hierin leer je op een positieve manier omgaan met je hond en krijg je opvoedadviezen en verzorgings informatie. Voor elke labradoodle eigenaar een perfecte start. 

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden