...

Labradoodle maten

Er zijn verschillende labradoodle maten verkrijgbaar. In dit blog vertel ik jou er alles over zodat je een geschikte keuze kunt maken welke het beste past bij jouw thuis situatie.

De 3 Labradoodle maten

Er bestaan drie maten labradoodle, namelijk de Mini, de Medium en de Standaard Labradoodle. Elk van deze doodles heeft een ander gewicht en schofthoogte.

Mini labradoodle maat

  • Schofthoogte 35-43 centimeter 
  • Gewicht tussen de 10 en 15 kilo 

Als je van kleine honden houdt is dit de ideale hond voor jou. Als je een appartement hebt is dit een prima formaat. 

Medium labradoodle maat

  • Schofthoogte 43-53 centimeter
  • Gewicht tussen de 15 en 21 kilo 

Als je de mini doodle iets te klein vind en de standaard te groot, is dit de perfect hond. 

Standaard labradoodle maat

  • Schofthoogte tussen de 53-63 centimeter
  • Gewicht tussen de 23 en 42 kilo

Als je van grote honden houd is dit de beste optie. Wel belangrijk om een huis te hebben waar de hond kan rondlopen. Voor een appartement is deze hond te groot. 

Je ziet dat er best wel wat verschillen zitten tussen de mini doodle die op zijn lichtst 10 kilo is en de standaard doodle die op zijn zwaarst 42 kilo is. Een verschil van 32 kilo. Voor de schofthoogte is dit maximale verschil 28 cm. Er zit dus echt een groot verschil tussen de mini en standaard maat. 

labradoodle maten

Labradoodle maten fokker

Hoe zwaar en groot jouw labradoodle uiteindelijk gaat worden is dus afhankelijk van de verschillende maten. Als je van tevoren weet welke je in huis haalt weet je dus ook ongeveer hoe hoog de schofthoogte is en wat het gewicht zal zijn. 

Als je jouw labradoodle bij een erkende fokker koopt weet je altijd welke labradoodle maten je koopt. Als je deze koopt bij een niet erkende fokker is dit niet altijd het geval. Dan zal de maat uiteindelijk een verrassing zijn.

Australian labradoodle formaten

De maten van de australian labradoodle kunnen iets afwijken van de bovenstaande formaten. Een australian doodle kan wat lichter en kleiner zijn dan een standaard doodle. Grofweg kan je wel dezelfde formaten aanhouden. 

Meer info over maten?

Voor meer informatie over labradoodle maten verwijs ik je graag naar het handboek over de Labradoodle. Hierin leer je alles over het verzorgen en opvoeden van de labradoodle. 

Voor vragen over de verschillende formaten of overige vragen kan je altijd mailen naar info@labradoodleblog.nl

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden