...

Labradoodle gewicht

In dit blog alles over het gewicht van de labradoodle. De Labradoodle is een ras dat steeds populairder wordt, dankzij een unieke mix tussen een Poedel en een Labrador. In eerste instantie gefokt voor hondenliefhebbers die lijden aan allergieën (vanwege hun hypoallergene kwaliteiten), zijn Labradoodles nu geliefde familiehonden over de hele wereld. Deze intelligente en unieke honden zijn uniek in hun soort en elke nieuwe pup verschilt lichtjes van hun broers en zussen. Hun vacht, grootte en kleuren variëren sterk binnen het ras met sommige ruig, terwijl andere vachten krullend of pezig lijken. Als we het hebben over de grootte van een Labradoodle, ook deze varieert per ras. Afhankelijk van het ras van de poedelouder, kan jouw Labradoodle miniatuur, medium of standaard van andere grootte en gewicht zijn.

Labradoodle gewicht – hybride hond

De Labradoodle hond is een hybride hondenras. Wat dit in feite betekent is dat Labradoodles een raszuivere Poedel ouderhond en een raszuivere Labrador Retriever ouderhond hebben. In de wereld van Labradoodle fokkers, zijn er drie volwassen grootte variëteiten die ook elk hun eigen gewicht hebben: miniatuur, medium en standaard. Zoals je je kunt voorstellen, kan de grootte van de poedel ouder een grote invloed hebben op de grootte van de volwassen Labradoodle. Maar niet altijd op de manier die je zou verwachten. In het geval van standaard Labradoodles, is de poedel ouder een standaard poedel. In het geval van miniatuur Labradoodles, is de Poedel ouder een miniatuur Poedel. De middelgrote Labradoodle grootte kan voorkomen in beide paren, waardoor het gewicht weer anders is.

labradoodle gewicht

Grootte en gewicht van een volwassen Labradoodle

Zoals hierboven vermeld, zal de grootte van een volwassen Labradoodle louter afhangen van de grootte van de ouders. Het is handig om te weten dat alle Labradoodles worden geclassificeerd als middelgrote honden en wanneer ze volgroeid zijn, mag de grootste Labradoodle niet groter zijn dan 24 centimeter hoog. Het is belangrijk bij het kiezen van een Labradoodle om de grootte van de ouders te weten, omdat dit u een ruwe richtlijn geeft over hoe groot jouw puppy zal zijn als een volwassene. De kleinste variëteit en dus ook het minste gewicht van Labradoodles is het resultaat van een Labrador en een miniatuur toy poedel mix.

Grootte/gewicht met een middelgrote poedel als ouder

Middelgrote Labradoodles zijn het resultaat van het fokken van een middelgrote poedel en een Labrador. De meerderheid van dit ras zal wanneer ze volgroeid is 43-52 cm of 17-20 inches groot zijn (gemeten aan de schoft). De reuen van dit ras neigen naar de langere kant van de schaal, variërend van 18-20 centimeter hoog. Zeer trouw aan zijn naam, is dit een middelgrote labradoodle die kan variëren in gewicht van 13-20 kg of 30-45 pond. Deze variant van het Labradoodle ras kan nog steeds de perfecte schoothond zijn, maar ook een geweldige metgezel voor een ochtendwandeling of een spelletje gooien en vangen.

Grootte/gewicht met een Miniatuur Poedel ouder

De miniatuur Labradoodle is een van de meest gewilde rassen. Geliefd om zijn hypoallergene vacht, maar ook om het feit dat hij zo klein is. Deze variant van het Labradoodle ras is het resultaat van een Labrador mini, ofwel een ‘miniature’ poedel. Wanneer een miniatuur Labradoodle volgroeid is, meet hij 35-42 cm of 14-16 inches hoog (aan de schoft). Qua gewicht mogen deze labradoodles niet zwaarder zijn dan 13 kg. Wanneer ze volgroeid zijn, wegen ze tussen 7-13 kg of 15-25 lbs. De miniatuur Labradoodle is een geweldige schoothond voor eigenaren van een klein huis of appartement. Een populaire keuze voor gezinnen met kinderen. Voor meer informatie over het gewicht van de labradoodle en andere geheimen over dit ras, klik hier voor het handboek van de Labradoodle 

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden