...

Labradoodle fleece

De labradoodle fleece vacht heeft een zachte textuur, Het kan een rechte golvende look hebben of een zachte spiraalvormige krullook. Het is een gemakkelijk te onderhouden vacht. Dit is het meest geprefereerde vachttype. De meeste fleecejassen zijn namelijk allergievriendelijk. Deze vacht voelt licht en zijdeachtig aan. Het mag bijna helemaal steil zijn maar ook deels golven. Het komt voor in alle soorten Labradoodle-generaties. Fleece vereist minimaal of eenmaal per week borstelen, maar meer kan nodig zijn in gebieden met veel wrijving (zoals onder de kraag of rond de oren). 

Labradoodle Fleece – soorten 

De australian labradoodle fleece vacht wordt onderverdeeld in gewoon fleece, wavy fleece en curly fleece. De standaard fleecevacht heeft haren met een kleine slag erin. 

Curly fleece labradoodle 

De curly fleece is de tweede meest voorkomende Labradoodle-vacht de krullende vacht. Het komt vooral voor bij F1B-generatie Labradoodles. De dichtheid en lengte van de krullen zullen variëren, afhankelijk van de afstamming van de ouders, en kan erg verschillen. Van een losse krul tot een strakke kinky krul zoals een volle poedel zou hebben. Bij curly fleece zijn de krullen veel duidelijker zichtbaar. Er zitten meer krullen in de vacht. 

Curly fleece vereist bijna dagelijks borstelen. hoewel het kan worden geschoren om een ​​onderhoudsvrije laag te creëren. Opvallend is dat de krullende vacht bijna nooit afwerpt, vooral als de Labradoodle een F1B-generatie is.

Wavy fleece labradoodle 

Dan is er ook nog Wavy fleece labradoodle. Dan zitten er, zoals de naam eigenlijk al zegt, veel golven in de fleecevacht. Wavy fleece is minder populair dan de andere types. 

Hoe de fleece vacht te bepalen van de labradoodle? 

De eenvoudigste manier om het fleece vachttype van een Labradoodle te bepalen, is door naar de vacht rond het gezicht en de snuit te kijken. Bij de fokker kan je aangeven of je een fleece, wavy fleece labradoodle wil of juist een curly variant. Alle vachten zijn geschikt voor mensen die een allergie hebben. Bij bepaalde vormen van astma of bij huisstofmijt allergie is de fleece vacht de meest aanbevolen. 

labradoodle fleece

Onderhoud labradoodle fleece

De labradoodle fleece vacht heeft zoals elke vacht onderhoud nodig. De australian doodle verliest haren maar deze blijven hangen in de vacht van het dier. Daarom is het belangrijk om elke week een keer goed te borstelen met een geschikte borstel

Daarnaast is het aan te raden om regelmatig een knipbeurt te geven aan je doodle om de dode punten weg te halen. Zo komen de haren minder snel in de knoop. Als de doodle in de modder heeft gespeeld is een afspoeling voldoende. Een bad is dan niet nodig. De fleece vachtstructuur zorgt ervoor dat de labradoodle schoon zal opdrogen.

Meer labradoodle fleece tips?

Als je nog meer tips wil voor je labradoodle fleece, raden we het volgende handboek aan:

In dit boek leer je alles over het verzorgen en opvoeden van je australian labradoodle. Of je nou een pup wil nemen of volwassen hond in huis hebt. Dit handboek kan altijd van pas komen bij de dagelijkse omgang. 

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden