...

Labradoodle kleuren

Er zijn tientallen kleuren voor de labradoodle voorhanden. Van zwart tot blauw tot lilla tot blond tot gold. In dit blog gaan we dieper in op deze verschillende kleuren. 

Labradoodle kleurtinten

Als we kijken naar de labradoodle zijn er diverse hoofdkleuren (12 in totaal) en tientallen subkleuren. Een subkleur is een donkere of lichtere tint van de basiskleur. De vacht zal in de loop van het leven van de doodle van kleur veranderen. 

Lichtere kleuren labradoodle

In de categorie lichte labradoodle kleuren valt bijvoorbeeld de creme kleur. Crème kan weer tinten hebben van karamel of abrikoos. Deze 2 laatste genoemde kleuren kunnen ook weer op zichzelf staan en zodoende in het hondenpaspoort worden beschreven. 

Onder deze lichtere kleuren voor de labradoodle vallen ook beige en rood. De witte labradoodle komt niet voor, dit noemen we kalkkleurig. 

labradoodle kleuren

Donkere labradoodle kleuren

Onder de donkere labradoodle kleuren vallen onder andere de zwarte doodles. Deze hond mag pas ‘zwart’ worden genoemd als er geen andere kleuren in de vacht voorkomen. Bij lichtere kleuren labradoodles is dit wel toegestaan. 

Licht bruin / bruin noemen we ook wel cafe kleurige labradoodles. 

Onder de donkere labradoodle kleuren valt ook zilver. Zilver heeft veel variaties van  licht tot donker. Wist je dat de zilveren doodles met een zwarte vachtkleur geboren worden. Deze kleurwisseling vindt de eerste 3 jaar plaats. 

Naast de bekendere kleuren is er ook een kleur die blauw wordt genoemd. Deze kleur lijkt op een oliekleur. Ook de blauwe doodles worden zwart geboren. De huid is bij de geboorte blauw grijs. 

De kleur lila bestaat ook bij de labradoodle, dit noemen we ook wel lavendel. Deze honden zijn als pup nog bruin en veranderen in de loop der jaren. 

Andere bekende donkere kleur labradoodle is de chocolade kleur. Deze hond heeft de kleur van pure chocola 

Labradoodle kleurencombinaties

Zoals eerder benoemd bestaan er naast de standaard kleuren ook mixen van vachtkleuren bij labradoodles. Dit noemen we ook wel Phantom en Parti.

  • Phantom; meerdere vachtkleuren
  • Parti: 50% witte vlekken in de vacht 

Kleurerving labradoodles

Een labradoodle met een zwarte vachtkleur krijgt niet altijd zwarte pups. Het kan zo zijn dat deze kalkkleurige pups krijgt. Dit principe geldt altijd. De kleur vacht van de ouders zegt niet altijd wat over het erven van de kleur op de pup. Laat je dus niet verrassen als de kleur van de pups anders is als die van de ouders.