...

Labradoodle spelletjes

Labradoodle spelletjes zijn er om de intelligentie van jouw labradoodle te voeden. Vraag een Labradoodle-eigenaar of zijn hond intelligent is, en je krijgt vrijwel zeker elke keer hetzelfde antwoord: dit ras is superslim. Die hyperintelligentie kan iets zijn waar je tegen je vrienden over opschept als je pluizige vriend weer een fantastische prestatie levert, of het kan iets zijn wat je in je handen kreunt als je ontdekt dat Fluffy weer eens uit haar bench is ontsnapt, een krukje naar het aanrecht heeft geschoven, en je versgebakken muffins heeft opgepeuzeld. In dit blog meer inspiratie voor labradoodle spelletjes.

Waarom labradoodle spelletjes?

Mentale stimulatie en beweging door middel van labradoodle spelletjes is belangrijk voor alle honden, maar het is enorm belangrijk voor rassen, zoals Labradoodles, die een hoger dan gemiddeld intelligentieniveau hebben. Labradoodles zullen het goed doen als hun geest net zo vaak gestimuleerd wordt als hun lichaam, en eigenaren kunnen hun labradoodle ’s hersenen scherp houden met geur spelletjes, puzzels, zoekactiviteiten, behendigheidsoefeningen, en nog veel meer. Door actief de hersenen van een Labradoodle te trainen, ontlast je hem van overtollige energie, help je hem nieuwe probleemoplossende strategieën te leren, en ontwikkel je een hechte en persoonlijke band terwijl je samen nieuwe uitdagingen aangaat.

labradoodle spelletjes

Labradoodle spelletjes – Verstoppertje

Een van de eerste spelletjes die we aanraden om te spelen met labradoodles is verstoppertje. Ik kan je garanderen dat je Labradoodle verstoppertje spelen net zo leuk zal vinden als een kind. Hoewel het het beste is om het met minstens twee mensen te spelen, als je Labradoodle gehoorzaam genoeg is, kun je hem/haar eigenlijk leren om het zelf te doen. Laat iemand je Labradoodle een ‘zit en wacht’ cue geven, terwijl jij een plek zoekt om je te verstoppen (of als je een Labradoodle hebt die gedisciplineerd genoeg is, kun je hem het commando geven voordat je je plek hebt gevonden). Nu kun je op zoek gaan naar een plek om je te verstoppen.

De eerste paar keer moet je het je hond gemakkelijk maken, zodat hij leert hoe het spel werkt en je labradoodle echt mee kan doen met het spelletje. Naarmate de tijd verstrijkt kunt u het spel steeds moeilijker maken. Dit zal ervoor zorgen dat hun geest wordt vermaakt, terwijl het hen ook motiveert om al hun zintuigen te gebruiken. Zorg ervoor dat je ze veel aandacht en lof geeft als ze je vinden. Het leuke van dit spel is dat je je Labradoodle niet eens hoeft te trakteren om ervan te genieten. Dus als je een hond hebt die een beetje te zwaar is of je denkt dat ze misschien te zwaar worden, is dit een geweldige optie in plaats van meer op traktaties gebaseerde labradoodle spelletjes.

Labradoodle spelletjes – Hondenpuzzels

Het gebruik van puzzels voor een hond is een van mijn favoriete hersen spelletjes voor Labradoodles. Je kunt ze in veel verschillende maten en vormen krijgen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: je hond moet zelf uitvinden hoe hij aan de verborgen beloning (traktatie) kan komen. Net als veel andere voedsel gerelateerde spelletjes, geven ze uw hond veel mentale stimulatie en helpen ze ook om eventuele verveling te verlichten. Hondenpuzzels zijn er in vele soorten en maten, en je kunt ze vinden bij vrijwel elke dierenwinkel. Sommige puzzels zijn behoorlijk uitdagend, andere zijn vrij eenvoudig. Sommige labradoodle spelletjes kunnen een hond meerdere minuten vermaken, terwijl andere maar een paar seconden duren.

spelletjes labradoodle

Labradoodle spelletjes – Behendigheidsparcours binnen

Het is niet elke dag mogelijk om buiten te gaan spelen, en sommigen hebben toch al niet veel van een achtertuin, dus als je op zoek bent naar wat binnen spelletjes voor jouw labradoodle, is dit een geweldige optie. Zoek huishoudelijke artikelen zoals speelgoed, handdoeken, stoelen en dekens Zet een hindernisbaan op met deze voorwerpen. Je kunt je Labradoodle bijvoorbeeld opdracht geven om rond elke stoel te lopen. Je kunt ook wat handdoeken neerleggen waar hij/zij onder kan duiken of overheen kan springen, en dan dekens gebruiken voor een gebied waar hij/zij een of ander kunstje moet doen. Als ze aan deze hindernisbaan gewend zijn, verander je hem en leer je hem een nieuw parcours. Je eigen fantasie is de enige grens aan hoe moeilijk de hindernisbaan kan zijn. Het opzetten van een indoor behendigheidsparcours is een geweldige manier om de hersenen van uw Labradoodle uitgedaagd en vermaakt te houden, maar ze kunnen een beetje vervelend zijn om op te zetten en te verwijderen wanneer je klaar bent. Online zijn er ook coole behendigheidsspelletjes voor labradoodles te vinden.