...

Labradoodle vs. Goldendoodle

Het eerste verschil tussen een Goldendoodle vs Labradoodle is hun afstamming. Een Goldendoodle is een mix van een Golden Retriever en een Poedel; terwijl een Labradoodle een Labrador Retriever is die gekruist is met een Poedel.  Labradors, Golden Retrievers, en Poedels zijn drie van ’s werelds meest populaire honden, dus is het logisch dat Goldendoodles en Labradoodles zo populair zouden zijn. Bij zowel Goldendoodles als Labradoodles, verlangen mensen naar de niet-harende vacht van de poedel samen met de intelligentie van de poedel. Bovendien creëert het kruisen van twee rassen hybride kracht, die de neiging heeft om een gezonder ras te maken. De meeste verschillen tussen de Goldendoodle vs Labradoodle komen voort uit de verschillen in de Labrador en Golden Retriever rassen.  

Grootte en Kleur

Goldendoodles variëren in uiterlijk. Een standaard Goldendoodle is ongeveer 22 centimeter hoog en varieert in grootte van 55 tot 70 pond. Er zijn echter ook dwerg Goldendoodles die tussen de 35 en 50 pond wegen, en toy Goldendoodles die zo klein kunnen zijn als 20 pond. Ook hun vacht is er in een grote verscheidenheid van kleuren en texturen. Labradoodles hebben ook verschillende gewichten en kleuren, afhankelijk van de afstamming. De standaardgrootte is tussen 50 en 65 pond met een hoogte tussen 22 en 24 inch. Een middelgrote Labradoodle is iets kleiner, met een hoogte van ongeveer 18 tot 20 centimeter, en een gewicht van ongeveer 30 tot 45 pond. 

Labradoodle vs. Goldendoodle

Overeenkomsten 

Zowel Goldendoodle vs Labradoodle zijn zeer intelligent, en beide zijn uitstekende familie huisdieren. Veel fokkers bieden mini Labradoodles en mini Goldendoodles aan, evenals standaard Labradoodles en standaard Goldendoodles. Als je op zoek bent naar een huisdier voor een gezin met jonge kinderen of naar een lieve metgezel voor een koppel dat wat ouder is, zou ofwel een Goldendoodle of Labradoodle een uitstekende keuze zijn.  Ze zijn ook allebei ongelooflijk effectief gids of therapie honden, terwijl Labradoodles zijn een beetje meer angstig in nieuwe omgevingen zijn ze nog steeds geweldig gids of therapie honden als ze goed opgeleid. Met de juiste training of de kans om op te groeien in een liefdevol gezin zijn Goldendoodles en Labradoodles prachtige, liefdevolle huisdieren met een groot leervermogen, een aanstekelijke uitbundigheid, en een enorm hart voor mensen.  

Temperament Goldendoodle vs Labradoodle

Goldendoodle vs Labradoodle, hoe zit het met temperament? Ze hebben verschillende temperamenten. Labradoodles zijn prachtige huisdieren vanwege hun loyale, vriendelijke en speelse aard. Ze schieten goed op met andere huisdieren als ze op de juiste manier worden geïntroduceerd en zijn graag bij mensen in de buurt. Labradoodles zijn extreem speels, dus ze kunnen een beetje te veel van het goede zijn als je een peuter of een jong kind in huis heeft. Ze raken opgewonden en kunnen op kleine kinderen springen. Goldendoodles zijn ook vriendelijke en attente honden. Ze houden ervan om bij mensen in de buurt te zijn en zijn het gelukkigst als constante metgezel van hun gezin. Dit zeer intelligente ras is gemakkelijk te trainen. Hierdoor zijn het uitstekende huisdieren voor nieuwe huisdiereigenaren. Ze zijn ook uitstekende geleidehonden voor mensen met een handicap en het zijn geweldige snuffelhonden. Kortom, er zitten grote verschillen als de we goldendoodle versus de labradoodle vergelijken. 

labradoodle vs goldendoodle

Activiteitenniveau

Goldendoodle vs Labradoodle, hoe zit het met activeiten? Ze hebben verschillende activiteitenlevels. Labradoodles zijn energieke honden die veel beweging nodig hebben. Een omheinde achtertuin is ideaal, maar lange wandelingen, hardlopen of trektochten helpen dit actieve ras zijn energie kwijt te raken en op het juiste spoor te blijven. Ze genieten ook van behendigheidstraining, speuren en schapendrijven. Goldendoodles hebben niet dezelfde mate van lichaamsbeweging nodig als Labradoodles, hoewel het nog steeds energieke honden zijn die ongeveer 30 minuten matige lichaamsbeweging per dag nodig hebben. Ze kunnen ook goed meekomen met een actief gezin en genieten van langere wandelingen of trektochten. Goldendoodle vs Labradoodl, de goldendoodle heeeft minder beweging nodig.

Meer leren?

Wil je meer weten over de labradoodle in het algemeen, klik dan hier om door te gaan naar het handboek over dit leuke hondenras.  

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden