...

Labradoodle bench

Een bench voor je labradoodle is voor de meeste hondenbaasjes een handig item. Waarom? De labradoodle is een zeer actieve en energievolle hond. Mocht jij jouw hond even alleen willen laten, biedt een bench voor je labradoodle uitkomst. 

Zo voorkom je dat deze rond gaat lopen door het huis en spullen gaat slopen. Zeker tijdens de opvoeding is het nog niet aangeraden om de labradoodle los door het huis te laten lopen of in de mand te laten liggen. De bench kan op dit soort momenten voor jouw labradoodle een prettige plek zijn. Voor de hond hoeft dit geen ‘nare’ plek te zijn.

De bench – veilige plek voor je labradoodle

De bench is de plek waar de deken van jouw labradoodle in ligt. Hierdoor zal deze plek voor de hond een veilige en rustige plek om te rusten worden. De veilige haven in het huis! Let er wel op dat je een bench op maat koopt. Deze mag niet veel te groot zijn voor je hond, maar moet in verhouding zijn met het type. Als jij een mini, medium of standaard variant labradoodle hebt, verschilt de grootte van de bench. 

labradoodle bench

Welke maat bench voor Labradoodle?

Welke maat bench jij nodig hebt voor jouw labradoodle is afhankelijk van diverse factoren, zoals leeftijd, hoogte, gewicht en levensfase.

Voor een medium labradoodle tussen de 42 en 52 cm en 13 en 20 kg is een klassieke, standaard bench voldoende. Als je hond kleiner of lichter is kies je voor een kleine bench, als je hond groter of zwaarder is kies je voor een xl

Standaard bench bij 42-52 cm en 13-20 kg
Kleine bench bij <42 cm en <13 kg
XL bench bij 52> cm en 20> kg

Dit heeft betrekking op de standaard bench, niet op de bench voor in de auto of om te reizen. Dus echt de bench voor de labradoodle die je in huis hebt staan.

Waarom de juiste maat?

Het is belangrijk om een bench te kopen voor de labradoodle van het juiste formaat om een opgesloten gevoel te voorkomen. Als de bench te klein is kan de doodle zich te snel opgesloten voelen. Maar er zitten ook nadelen aan de bench die te groot is. Zo komt het voor bij een te grote bench dat labradoodles gaan ontlasten in een bepaalde hoek.

Benchtraining met je (Australian) Labradoodle pup

Als je een labradoodle pup hebt kan je de bench gebruiken voor benchtraining en het zindelijk maken. Voorwaarde hiervoor is dat de bench voor de doodle een veilige plek is. Leg hier een kleed, kussen en speelgoed in. Zo zal de hond vertrouwd raken met deze plek.

Andere methode om van de bench een vertrouwde plek te maken voor jouw labradoodle is het geven van eten of snacks in de bench. Zet de voederbak in de bench en zet de deur open. Als de hond klaar is met eten zet je de bak weg. Of geef een lekkere snack in de bench.

Pup verplaatsen bij vermoeidheid

Als jouw labradoodle pup moe is en ergens anders gaat liggen, pak je deze op en leg je deze in de bench. Ga er bij zitten en aai de pup. Niet praten, alleen aaien. Als de pup uit de bench loopt om ergens anders te slapen, pak je deze weer op en leg je hem terug. Houd dit vol tot de pup in slaap valt in de bench. Laat bij deze trainingsvorm de deuren open staan. Elke keer dat je traint ga je de deur iets verder sluiten. Open de deur voor je hond gaat piepen.  Maakt nooit de deur open als de hond piept. Zo weet deze dat piepen werkt om de deuren te openen. Kijk de labradoodle pup niet aan, praat niet tegen de pup en pas als deze een paar tellen stil is, open je de deur van de bench.

Bench gebruiken voor straf?

Belangrijk advies, gebruik de bench niet om te straffen. Zo zal de labradoodle  pup de bench met straf verbinden in plaats van de veilige, leuke plek.

Ontlasting in de bench

Als de labradoodle ontlast in de bench, is het zaak niet boos te worden. Ruim dit gewoon netjes op. Haal de pup uit de bench. Zet deze in een andere kamer en ruim de ontlasting op.

Labradoodle bench aanschaffen

Wij raden aan om jouw labradoodle bench aan te schaffen via bol.com. Deze heeft een groot assortiment met alle bekende merken. Keuze uit verschillende kleuren, typen en varianten. Hierbij een link naar de bestverkochte benches voor labradoodles op Bol