...

Tuig labradoodle

Over het tuig voor de labradoodle gaat een fabel de rondte in. Als je een tuig hebt, gaat de hond niet stoppen met trekken. Dit gedrag moet je afleren en dat gaat niet met een product. Dit kan je oplossen door in de opvoeding dit af te leren. 

Het aanbod aan tuigen voor labradoodles is groot. Er zijn verschillende varianten beschikbaar zoals de borsttuig, H-,Y- & instaptuig. Uitleg volgt in de volgende paragrafen. 

Borsttuig labradoodle

Bij een borsttuig voor de labradoodle zit er een (horizontale band), om de borst. Dit type kan je heel makkelijk omdoen. 

Y-tuig labradoodle

Dit tuig voor de labradoodle loopt in een Y vorm over de borst. Zo houd je de schouders altijd vrij, evenals de voorpoten. De druk wordt zo goed verdeeld. 

tuig labradoodle

H-tuig labradoodle

Het H-tuig voor de labradoodle staat bekend om de makkelijke verstelbaarheid. Vaak ligt de prijs ook iets lager dan bij de andere varianten. Let op. Vaak schuurt dit type iets meer bij de hond. Let hierop bij het omdoen. Er mogen geen wondjes ontstaan en de hond mag geen pijn hebben tijdens het lopen. 

De maat van het tuigje voor je labradoodle

Welke maat heb je nu precies nodig voor het tuigje van jouw labradoodle? Meet altijd twee maten op. Allereerst de lengte van de rug. Doet dit vanaf het einde van de nek (tussen schouderbladen), tot aan het eerste stukje staart. Tweede maat die je moet opmeten is de maat van de buik. Meet deze precies achter de voorste poten op het allerbreedste stukje. Zo weet je precies welke maat jij kan aanschaffen. 

Tuigje kopen?

Hieronder een opsomming van de meest gekochte tuigjes voor labradoodles op bol.com.