...

Labradoodle abrikoos

Het is niet verwonderlijk dat de abrikoos kleur Labradoodle zo snel populariteit heeft gewonnen. Oorspronkelijk ontwikkeld als hypoallergene geleidehonden, werden de eerste geplande kruisingen van Poedels en Labrador Retrievers gefokt door de Royal Guide Dogs Association of Australia. Het resultaat was een slimme en gezellige abrikoos gekleurde labradoodle die niet alleen een karakter had dat geschikt was voor blindengeleidehonden, maar ook een laaghangende vacht had. De abrikoos (apricot) kleurige honden zijn erg populair en aanhankelijke labradoodles.

De abrikoos labradoodle kleur

De kleur van een abrikoos labradoodle lijkt op een rijpe abrikoos aan de binnenkant. Een echte abrikoos labradoodle mag niet lichter zijn aan de wortels dan aan de uiteinden van de vacht. De vacht moet dus één geheel zijn op het gebied van kleur. Het kan in verschillende tinten komen en kan verbleken als de hond ouder wordt. De abrikooskleurige vacht van een senior labradoodle wordt vaak lichter.

labradoodle abrikoos

Het veranderen van de abrikooskleurige vacht van de labradoodle

De abrikoos kleur van de abrikoos labradoodle komt niet vaak voor vanaf de geboorte. Meestal komt de kleur pas later op in de vacht. Dit is met meerdere kleuren van de labradoodle zo. Als ze puppy zijn hebben ze de ene kleur en naar mate ze ouder worden krijgen ze toch een andere kleur. Het is niet ongewoon dat de Labradoodle vacht met de leeftijd verandert, en lichter of donkerder wordt. Er is een gen dat afkomstig is van hun poedelkant van de familie. Het is er verantwoordelijk voor dat de vacht lichter of verdund wordt. Dus, ook al is je abrikooskleurige labradoodle pup misschien begonnen met alleen maar abrikoos kleur, je zou kunnen eindigen met abrikozencrème.

Grootte van de abrikoos  / apricot Labradoodle

De abrikoos Labradoodle is verkrijgbaar in drie maatvariaties, afhankelijk van de grootte van de Poedel die voor de eerste generatie wordt gebruikt. De drie maten zijn Standaard, Medium en Miniatuur. De Standaard Labradoodle moet 22 tot 24 inch groot zijn voor een reu en 21 tot 23 inch groot voor een teefje, terwijl beide in gewicht kunnen variëren van 25 tot 35 kilo. De Medium Labradoodle moet 18 tot 20 inch hoog zijn voor een reu en 17 tot 19 inch hoog voor een teefje, met beide een gewicht van 15 tot 25 kilo. De gemiddelde grootte voor een Miniatuur Labradoodle is tussen 14 tot 16 inch en 8 tot 15 kilo. Zoals je kan zien is er veel variatie in abrikoos / apricot Labradoodle grootte.

Meer weten?

Mocht je meer willen weten over de labradoodle bekijk dan eens deze pagina over de geheimen van de labradoodle om meer informatie te krijgen die niet iedereen weet.

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden