...

labradoodle grootte

Wat is de uiteindelijke grootte van een labradoodle? Wanneer wordt de labradoodle niet meer groter? Wat is een gezond gewicht en wat zijn de verschillende afmetingen? Dit soort vragen en meer ga ik in dit blog beantwoorden. 

Labradoodle verschillende formaten 

Er zijn drie verschillende formaten labradoodles, elk met hun eigen grootte, schofthoogte en eigen gewicht.  Namelijk de Miniatuur Labradoodle, de Medium Labradoodle en de Standaard Labradoodle.

Factoren labradoodle grootte

Naast de maat labradoodle zijn er nog meer factoren die van invloed zijn op de grootte en afmetingen. Zoals de hoeveelheid voeding die de labradoodle krijgt. Bij overgewicht is de doodle natuurlijk groter dan bij een gezond gewicht. Toch vallen de meeste groottes labradoodles in een van de 3 categorieën die we hierboven beschreven. 

Als jij jouw labradoodle koopt bij een fokker die niet erkend is, kan het een verrassing zijn hoe groot jouw labradoodle uiteindelijk gaat worden. Houd hier dus wel rekening mee afhankelijk van de leefruimte die jij de hond kunt bieden. Als je een klein huis hebt, raden we aan om voor de mini labradoodle te gaan gekeken naar grootte. Als je huis groot is maakt het niet uit welke je kiest. 

labradoodle grootte

Labradoodle maximale grootte 

Wanneer een labradoodle zijn maximale grootte heeft bereikt, verschilt per hond. De grotere varianten doodles kunnen 12 tot 18 maanden groeien. De kleinere varianten groeien veelal 10 tot 12 maanden. Het groter worden gaat in het begin van de groeifase het hardst. Voornamelijk in het eerste halfjaar is de groeispurt het grootst. Hierna zal de hond nog wel doorgroeien, maar dit gaat niet meer zo hard. 

Tips voor een gezonde grote labradoodle 

Als jij wil dat jouw labradoodle gezond groot gaat worden, houd dan rekening met de volgende tips:

  1. Geef je hond niet te veel eten. Honden die 25% minder eten dan andere honden, leven gemiddeld 2 jaar langer. Honden blijven altijd dooreten, ze kennen geen stop. Weeg de voeding en zorg dat ze nooit teveel voeding krijgen. 
  2. Ga niet besparen op de voeding. Goed voedsel is belangrijk voor het groter worden van de labradoodle. 
  3. Voldoende beweging voor de hond. De labradoodle heeft enorm veel energie. Lekker wandelen en spelen is daarom erg belangrijk. Gun je hond genoeg speeltijd en wandel minimaal 1 uur per dag. 

Hoe groot wordt een labradoodle?

Hoe groot wordt een labradoodle? We hebben het antwoord hierop gegeven. Wil je meer informatie over dit topic of over de Labradoodle? Stuur dan een e-mail naar info@labradoodleblog.nl. Ook raden we aan een kijkje te nemen in het labradoodle handboek

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden