...

Labradoodle f4

De allereerste generatie voor de labradoodle f4 is de f1. F1 is een Labrador Retriever x Poedel. Typisch deze Labradoodles hebben haar vacht en er is inconsistentie in uiterlijk en vacht binnen een nest. F1b is een F1 Labradoodle x Poedel. De vacht kan haar, fleece of eventueel wol zijn. Deze Labradoodles hebben een grote variatie in uiterlijk en vacht, zelfs binnen hetzelfde nest. In dit artikel meer informatie over de generaties, zoals de f4 labradoodle.

Generaties labradoodle 

Na de f1 generatie kwam de f2, deze is al wat dichter bij de f4 labradoodle. F2 is een F1 of F1b Labradoodle x F1 of F1b Labradoodle. Deze Labradoodles hebben meestal een rechte of los gekrulde vacht en worden over het algemeen goed verdragen door mensen met algemene allergie en/of honden allergie. De pups binnen een nest zijn meer uniform in uiterlijk en vacht. F2b is een F2 Labradoodle x Poedel. Deze Labradoodles hebben meestal losse krullen of zeer krullende vachten van fleece of wol en worden over het algemeen goed verdragen door mensen met algemene allergieën en/of hondenallergieën. De puppy’s binnen een nest zijn meer uniform in uiterlijk en vacht. De generatie f4 labradoodle heeft zo ook zijn eigen kenmerken.

Generatie F4 Labradoodle

Voor de f4 labradoodle kwam de f3 generatie. F3b is een F3 Labradoodle x Poedel. Deze Labradoodles hebben meestal een losse tot krullende vacht en worden over het algemeen goed verdragen door mensen met een algemene allergie en/of hondenallergie. De puppy’s binnen een nest zijn meer uniform in uiterlijk en vacht. Wil je meer weten over de labradoodle en welke generaties er allemaal zijn, zoals de F4, klik hier voor het handboek over de Labradoodle.    

labradoodle f4

Multigen F4 labradoodle  

Wat is een multigenerationele Labradoodle (Multigen) is een Labradoodle (F1, F1b, F2, F2b, enz) x Labradoodle (F1, F1b, F2, F2b, enz). Dit omvat de F2, F3, F4 labradoodle en hogere generaties. Dit is een brede definitie en dus kan er een grote variatie in uiterlijk en vachttype zijn, afhankelijk van de specifieke ouders. Echter, met hogere generatie ouders, hoe meer uniform de pups binnen een nest F4 labradoodles. 

Nakomelingen 

De nakomelingen van een genetisch bepaalde paring: eerste filiale generatie (symbool F1), de nakomelingen van ouders met contrasterende genotypen; tweede filiale generatie (F2), de nakomelingen van twee F1 individuen; derde filiale generatie (F3), vierde filiale generatie labradoodle (F4), enz., de nakomelingen in opeenvolgende generaties van voortgezette inteelt van F1 nakomelingen. 

F1B, F2B, F4B, terugkruising 

Dit geeft aan wanneer een nest is teruggekruist naar een van de ouderrassen, bijvoorbeeld generatie F4 labdradoodle naar weer een ouderras wordt F4B. Terugkruisen naar een poedel wordt over het algemeen gedaan om het vachttype te verbeteren en de kans op een gekrulde vacht te vergroten. Het is daarom niet gebruikelijk dat fokkers terugkruisen met een Labrador want dan is de kans opeen F4 b labradoodle met allergie erg groot.  Meer informatie over F4 generaties kan je vinden in het labradoodle handboek. Algemene vragen over opvoeding en verzorging kan je altijd mailen naar info@labradoodleblog.nl. 

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden