...

Labradoodle blaffen afleren

Als je een labradoodle hebt die veel blaft, vraag je je vast af hoe je jouw nieuwe puppy kunt laten ophouden met zo veel te blaffen. We weten vaak niet wat we moeten doen als onze Labradoodle puppy meer blaft dan we zouden willen, maar er zijn maatregelen die je kunt nemen wanneer jouw Labradoodle onnodig blaft. Het teveel blaffen van jouw labradoodle is af te leren wanneer je weet hoe je dit moet doen. Het is ook goed om de achterliggende gedachtes van het geblaf van jouw labradoodle te weten te komen om zo nog beter het geblaf op de juiste momenten af te kunnen leren.

Hoe leer ik mijn labradoodle te veel blaffen af?

Er zijn twee fasen om het blaffen onder controle te krijgen en het te veel blaffen van jouw labradoodle af te leren. Wanneer het blaffen optreedt, moet je proberen het blaffen te negeren en de stilte te belonen. Voordat het gebeurt, moet je proberen vast te stellen wat het ongewenste blaffen veroorzaakt. Als je de oorzaak kunt achterhalen, kan je proberen dit te voorkomen of jouw pup met een speeltje of spelletje af te leiden. Regelmatige lichaamsbeweging, het aanleren van het commando “stil” en een consequente training zullen jou helpen het gewenste resultaat te bereiken met het afleren van het te veel blaffen van jouw labradoodle

labradoodle blaffen afleren

Veelvoorkomende oorzaken van labradoodle blaffen

Voordat je jouw Labradoodle echt kunt laten stoppen met blaffen, is het belangrijk om te weten waarom de pup blaft. Laten we eerlijk zijn. Honden blaffen. Dat is wat ze doen en hoe ze communiceren. Zelden zullen honden of puppy’s blaffen zonder een reden. Ze kunnen ook een andere blaf hebben voor elke situatie. De eerste stap naar het stoppen van ongewenst blaffen van jouw labradoodle is het vaststellen van de oorzaak.

Angst of alarm 

Puppy’s en labradoodles zullen vaak blaffen als ze een voorwerp zien of een geluid horen waar ze bang van worden of dat op de een of andere manier hun aandacht trekt. Een door angst veroorzaakt geblaf kan zowel thuis als buitenshuis voorkomen. Geluiden die dit soort blaffen vaak teweegbrengen zijn sirenes, onweer, vuurwerk of soortgelijke harde geluiden.

Beschermend of territoriaal

Honden beschouwen bepaalde gebieden als hun thuis of hun territorium, zelfs op jonge leeftijd. Wanneer een persoon of een dier hun territorium binnendringt, kan de labradoodle dit als een bedreiging zien en hun eerste instinct is om te blaffen. Hoe dichter de bedreiging komt, hoe harder de hond kan blaffen. Dit geblaf is over het algemeen gemakkelijk te herkennen omdat de labradoodle er zeer alert uitziet en zelfs agressief kan overkomen.

Eenzaamheid of verveling

Honden en puppy’s zijn roedeldieren en vinden het niet prettig om alleen gelaten te worden. Puppy’s en labradoodles zullen vaak blaffen om hun ongenoegen te tonen wanneer ze zich vervelen en verdrietig zijn omdat ze alleen gelaten worden. Labradoodles houden van aandacht en als ze niet de aandacht krijgen die ze willen of waar ze naar verlangen, zullen ze vaak blaffen.

labradoodle blaft

Wat is buitensporig blaffen?

Excessief blaffen is het soort blaf dat veel labradoodle baasjes af willen leren en te veel blaffen is waarschijnlijk de nummer 1 klacht van niet alleen hondenbezitters, maar ook van buren van hondenbezitters. Ondanks het feit dat sommige steden en gemeenten een blafverbod hebben, houdt de politie er meestal niet van om deze klachten op te volgen. Ze moedigen buren meestal aan om het zelf op te lossen. Dit is echter niet altijd het geval. Als je de eigenaar bent van de blaffende hond, is het aan je om met jouw hond samen te werken en te proberen het probleem op te lossen. Verwachten dat een hond, zelfs een puppy, nooit blaft is onredelijk omdat het de manier is waarop ze praten en de wereld vertellen wat ze willen of hoe ze zich voelen. Er is echter een verschil tussen regelmatig blaffen en overmatig blaffen. Bekijk dus goed wat voor soort blaf jouw labradoodle doet en bekijk dan of je het wilt afleren of niet. 

Meer informatie over labradoodles en blaffen? 

Labradoodles en puppy’s hebben altijd een reden om te blaffen, maar als het blaffen maar door lijkt te gaan zonder enige aanwijzing dat het langzamer zal gaan, wordt het beschouwd als overmatig blaffen. Soms probeert de eigenaar met alle mogelijke middelen het blaffen te stoppen, maar het blijft doorgaan. Daarom is het zo belangrijk om al op jonge leeftijd met jouw Labradoodle puppy te beginnen werken. Klik om door te gaan naar een handboek over de labradoodle voor meer informatie. 

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden