...

Verzekering labradoodle

Het verzekeren van je labradoodle kent enkele voordelen. In dit blog vertellen we je er alles over deze voordelen en krijg je een advies voor een verzekering op maat voor je labradoodle. 

Voordelen labradoodle verzekering

Medische zorg afgedekt. Grootste voordeel met een verzekering voor je labradoodle is dat je gelijk medische zorg hebt afgedekt. Elke hond kent gezondheidsrisico’s. In de puppy-tijd zal je vaker de dierenarts gaan bezoeken. Bij een ongeluk of ernstige ziekte kunnen de kosten meer dan 700 euro bedragen. Kijk maar eens wat de kosten zijn bij jouw dierenarts. Je zal hiervan schrikken. Gelukkig ben je met een hondenverzekering gedekt tussen de 2000 en 5000 euro. Zo kan je voor jezelf op een papier de rekensom maken wat op de lange termijn voordeliger is. Reken is uit wat het kost als je 1 keer per jaar naar de dierenarts gaat, of 1 keer per 2 jaar. Zo krijg je voor jezelf een duidelijke rekensom waarin je ziet wat je kosten zijn per keuze. 

Geen spaarpot nodig
Voordeel 2 is dat je niet zelf een potje met geld hoeft te sparen als eigen verzekering voor je labradoodle. Je betaald een vast bedrag per maand en weet wat je ervoor terug krijgt. Je komt in ieder geval niet voor vervelende verrassingen te staan. Hooguit ben je wat eigen risico kwijt. Dit is afhankelijk van de dekking die je hebt afgesproken. Je hoeft dus niet 2000 euro te sparen voor je hond waar je dan eigenlijk verder ook weinig mee kan. Enige wat je moet doen is het maandbedrag elke maand netjes betalen.

Aanpasbare dekking
Voordeel 3 is dat de dekking per hond aan te passen is. Dus per type hond en leeftijd. Een verzekering voor jouw labradoodle op maat dus. Daarnaast zijn de verzekeringen vaak per maand opzegbaar. Als je na drie maanden denkt ‘ik wil er vanaf’. Kan je het gelijk stop zetten en einde van de maand eindigt de verzekering voor je labradoodle. Geen wurgcontracten of jaarcontracten waar je bijna niet onderuit komt.

Je kan het dus altijd 1 of 2 jaar uitproberen, een labradoodle verzekering. Dan kan je gelijk de proef op de som nemen en kijken of het voor jou wat is.

labradoodle verzekering

Petplan labradoodle verzekering

Zelf raden we Petplan aan als je jouw labradoodle wil verzekeren. Deze kent enkele unieke kenmerken: 

  • Vergoeding die zeer uitgebreid is, voor alle rassen. Je hoeft je geen zorgen te maken over hoge naheffingen. Zo vergoeden ze jaarlijkse tussen de 2000 en 5000 euro. 
  • Eenvoudige declaratie. Binnen tien dagen uitkering van geld. Je hoeft dus niet maanden te wachten en wekelijks te bellen met de klantenservice voor uitbetaling. 
  • Je mag naar elke dierenarts (vrije keuze).  Je bent dus niet beperkt tot een bepaalde selectie aan dierenartsen. Ook bij jou in het dorp kan je terecht bij de lokale arts. 
  • Labradoodle verzekering die door dierenartsen zelf is samengesteld. 
  • Petplan is de specialist in het verzekeren van huisdieren. Niet een allround verzekeraar die alle typen verzekeringen aanbiedt, een echte specialist in dierenverzekeringen. 

Kijk hier wat jouw premie voor jouw labradoodle gaat worden. 

*Vragen over financiële producten kan ik niet beantwoorden.