...

Labradoodle curly fleece

De curly fleece labradoodle is een van de drie vacht mogelijkheden (Wol, wavy- en curly fleece). Elke vacht heeft zijn eigen kenmerken, verzorging en uiterlijk. Na het lezen van dit blog weet jij alles over de unieke kenmerken van de curly fleece labradoodle. 

Verschil in dichtheid 

Het grootste verschil tussen de diverse vachten is de dichtheid van de haarinplant en de vacht dikte. Binnen de drie typen zorgt dit ook voor diverse variaties. 

Labradoodle fleece vacht 

De labradoodle fleece vacht is licht en kan zijdeachtig aanvoelen. Fleece kan bijna stijl zijn, maar ook golvend. Deze vacht bestaat uit krullen die spiraalvormig zijn. Als deze vacht langer wordt ontstaan er pijpenkrullen. 

Zoals eerder benoemd zijn er twee typen fleece vachten, wavy en curly fleece. De curly fleece labradoodle heeft zoals de naam doet vermoeden veel meer krullen in de vacht. Wavy fleece gebruikt men als er meer golven in de vacht zitten. 

labradoodle curly fleece

Labradoodle fleece vacht onderhoud

Veel mensen denken dat de curly fleece labradoodle het makkelijkste vachtonderhoud heeft. Dit is niet altijd zo. Dit heeft namelijk te maken met de dikte van de vacht. Hoe dikker de vacht, hoe moeilijker deze te onderhouden is. In het algemeen is de curly fleece vacht makkelijker te onderhouden. 

De curly fleece vacht moet wel regelmatig geborsteld worden om klitten te voorkomen. 1 keer per week is meestal voldoende.  

Veel mensen denken helaas dat een labradoodle geen onderhoud nodig heeft. Als je het borstelen niet bijhoud of dit verkeerd aanpakt, kan dit op de lange termijn voor problemen zorgen. 

Labradoodle curly fleece knippen

Naast borstelen moeten alle vachtsoorten waaronder de labradoodle curly fleece zo nu en dan geknipt worden. Er zijn hier verschillende mogelijkheden voor:

Welke keuze je ook kiest, het is belangrijk om je labradoodle curly fleece van jongs af aan te laten wennen aan het stilstaan voor langere tijd en het borstelen. De hond mag nooit bepalen wanneer er gestopt wordt met borstelen. Wees hier streng op, dit kan je in de toekomst veel frustratie besparen. 

Labradoodle curly fleece – Astma

Voor mensen die astma hebben is de curly fleece labradoodle de meest geschikte hond. Deze hond is namelijk hypoallergeen.

Meer info / adviezen?

Voor meer informatie en adviezen over de labradoodle curly fleece verwijs ik je graag naar het Labradoodle handboek. Voor vragen kan je altijd mailen naar info@labradoodleblog.nl

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden