...

Labradoodle knippen

Wil jij je labradoodle laten knippen of dit zelf doen / leren? In dit artikel leggen we je uit wat dit precies inhoudt, wat de kosten zijn, hoe vaak je dit moet doen en op welke manier jij zelf je labradoodle kan knippen. 

Labradoodle knippen – Typen vacht

Jouw australian labradoodle kort knippen doe je niet zomaar. Eerst is het van belang om te weten welk type vacht jouw dier heeft. We onderscheiden de volgende vachten bij deze hond:

  • Curly (dit wordt ook wel wol genoemd). Lijkt het meeste op het haar van de poedel. Sterke krullen. 
  • Fleece. Dit type is zacht met een lichte krul slag. 
  • Curly fleece (mix van de eerste twee typen) 

Elk type vacht heeft zijn eigen verzorging nodig. De labradoodle heeft geen dubbelvacht en ze verharen bijna niet. Dit wil nog niet zeggen dat je ze niet hoeft te borstelen. Elke labradoodle heeft verzorging nodig en ook het knippen mag niet worden vergeten. . 

Wat is het knippen van je labradoodle?

Het knippen van de labradoodle is  alles wat te maken heeft met de verzorging van de vacht. Er zijn verschillende technieken hiervoor:

  • Scheren
  • Ontklitten
  • Borstelen
  • Wassen 

Door het knippen en verzorgen breng je het haar in model en onderhoud je de vacht. 

labradoodle knippen

Kosten van een knipsalon

De kosten voor het knippen van je labradoodle bij een professionele salon zijn gemiddeld 65 euro voor het model maken en het bad. Als je dit niet zelf wil doen is dit het beste alternatief. Tip: laat je labradoodle uitgebreid uit, voor de knipbeurt. Dan hoef je niet onverwacht uit te gaan met de hond tijdens de knipbeurt. 

Zelf je labradoodle knippen / model maken – hoe vaak? 

Als je geen geld wil uitgeven aan een knipsalon en kosten wil besparen, zal je de labradoodle zelf moeten kort knippen. Hoe vaak? Een van de belangrijkste zaken om op te letten is het voorkomen van klitten en het 1 keer in de week goed borstelen. Investeer daarom in een goede kam en een slicker of pinnenborstel . De speciale kam reikt tot aan de huid en breekt zo klitten open. De slickerborstel haalt de klitten uit de langere vacht. 

Daarnaast helpt een rechte schaar met ronde uiteinden om de kans op een prikje te verkleinen. Bovendien is een fohn benodigd om na de wasbeurt de hond droog te maken.  Na een paar keer oefenen zal het steeds sneller gaan en wordt je steeds beter in het knippen met een schaar van de labradoodle. 

Leren van Youtube of Cursus labradoodle knippen 

Mocht je een keer het knippen van je australian labradoodle willen leren van een professional, kan je een cursus of workshop nemen. Dan ben je eenmalig iets meer geld kwijt maar kan je het daarna voor altijd zelf doen. Ook kan je video’s op Youtube bekijken. Youtube staat vol met voorbeelden van hoe je dit het beste kunt aanpakken en hoe je dit zelf kunt leren. 

Vragen over het knippen? 

Voor meer vragen over het knippen of andere labradoodle gerelateerde vragen kan je terecht bij info@labradoodleblog.nl