...

Labradoodle Fokker

Op zoek naar een fokker om een labradoodle aan te schaffen (mini, medium of standaard variant)? In Nederland en België zijn er tientallen fokkers waar je voor een gemiddelde prijs van 1600 tot 2100 euro een labradoodle kunt aanschaffen. Maar de prijs is niet het belangrijkst in jouw zoektocht naar een pup. De gezondheid is het allerbelangrijkst. In dit blog lees je waarom dit het belangrijkst is en hoe jij een goede australische labradoodle fokker kunt vinden. 

Waarom is een goede labradoodle fokker zo belangrijk? 

Er zijn tientallen labradoodle fokkers te vinden in Nederland. Velen zijn erg professioneel, hebben veel passie en zijn zeker te vertrouwen. Er zijn ook fokkers die minder geven om de pups. Bij een goede fokker kan jij een gelukkige en gezonde labradoodle kopen. Bij een slechte labradoodle fokker kan het voorkomen dat het beestje problemen heeft met de gezondheid. Dit kan je soms wel zien en soms niet. In het laatste geval uit zich dat pas vaker wat veel bezoekjes aan de dierenarts tot gevolg kan hebben. Daarom is het zo belangrijk om een geschikte labradoodle fokker te vinden. 

Labradoodle fokker herkennen

Als je nog nooit een labradoodle pup bij een fokker hebt gekocht is het lastig om onderscheid tussen goed en slecht te maken. Een goede fokker kenmerkt zich door enkele eigenschappen, waarover meer in de volgende alinea’s.

>> Bekijk de beschikbare Labradoodle pups bij Woefkesranch.

labradoodle fokker

Een labradoodle fokker geeft om zijn honden

Een goede labradoodle fokker geeft echt om zijn honden. Het is zijn werk maar hij of zij doet dit uit een passie, met veel liefde en plezier voor deze honden. Een goede fokker kan veel vertellen over zijn honden. Als een fokker minder informatie kan bieden over zijn honden, is dit iets minder betrouwbaar. 

Een labradoodle fokker heeft geen geheimen

De goede australische labradoodle fokker heeft geen geheimen. De slechte weet dat hij dingen doet die niet goed zijn en wil niet dat dit uitkomt. Als jij het idee hebt dat een fokker vragen ontwijkt, lieft of vaag antwoord kan dit een teken zijn van verberging van informatie. 

De leefomstandigheden van de labradoodle

Een goede fokker zorgt voor de beste leefomstandigheden voor de labradoodles:

 • Genoeg eten en drinken
 • Perfecte leefomstandigheden
 • Hygiëne 
 • Aandacht / liefde 

Stel ook vragen aan de fokker van de labradoodles om hierachter te komen:

 • Welk voer krijgen de labradoodles?
 • Hoe vaak geef je ze eten?
 • Hoe vaak maak jij het nest schoon?
 • Mag ik het nestje zien (beoordeel zelf hoe schoon het is) 
 • Werk je kleinschalig of grootschalig? 
 • ….. etc

De fokker van de labradoodle verzorgt de moeder goed 

Een labradoodle fokker verzorgt niet alleen de pups, maar ook de moeder goed. Check de gezondheid van de moeder altijd. Als deze er ongezond uitziet, kan je jezelf afvragen of jij hier een pup wil kopen. De moeder heeft namelijk een belangrijke functie in de opvoeding van de pups. 

De labradoodle fokker heeft pups die blij zijn

Een goede labradoodle fokker heeft pups die gelukkig zijn, energiek, die spelen en gezond zijn. Als een pup sloom is, agressief reageert of er ongezond uit ziet, niet kopen. Ook als het aantal pups te grootschalig zijn, is dit meestal een slecht teken voor de kwaliteit. Kleinschalige fokkers hebben daarom onze voorkeur. 

Stel zo veel mogelijk vragen

Leer jouw labradoodle fokker kennen door zo veel mogelijk vragen te stellen. Hierbij wat voorbeelden:

 • Hoe heb je de honden gesocialiseerd?
 • Hoeveel labradoodles heb je gefokt?
 • Welke voeding krijgen ze? 
 • Hoe vaak fok je pups? 
 • Wie is de moeder precies?
 • Wie is de vader precies? 
 • Hoe lang werk je als labradoodle fokker? 
 • Hoe lang doe je dit werk?
 • werk je kleinschalig of grootschalig? 
 • Welke varianten fok je? Mini, medium, standaard, australian? 
 • ….

En zo kan je nog tientallen vragen stellen aan je labradoodle fokker. Als je na je bezoek nog met vragen zit, kan je deze stellen met mail of telefoon. 

labradoodle mini fokker

Labradoodle fokkers vergelijken

Advies is om diverse labradoodle fokkers te vergelijken. Stel dezelfde vragen is aan 3 fokkers en kijk wat de verschillen zijn. Waar heb je het beste gevoel bij? Zo vind je snel de beste fokker waar jij jouw labradoodle kunt kopen. 

Labradoodle fokkers in Nederland 

In het vervolg van dit artikel een lijst met australian labradoodle fokkers in Nederland die erkend zijn. Deze zijn aangesloten bij het ALAEU. Zo krijg je altijd een stamboom mee en kan je er vanuit gaan dat de labradoodles hier op een correcte manier worden gefokt.

Labradoodle fokkers Overijssel

Labradoodle fokkers Brabant

Labradoodle fokkers Limburg

Labradoodle fokkers Friesland

Labradoodle fokkers Gelderland

Labradoodle fokkers Noord Holland

Labradoodle fokkers Flevoland

Labradoodle fokkers Zuid Holland

Labradoodle fokkers Drenthe

Labradoodle fokkers Zeeland

Labradoodle fokkers Utrecht

 • Lotte’s Doodles

Labradoodle fokkers Groningen

Labradoodle Fokkers België

De volgende labradoodle fokkers uit belgië die aangesloten zijn bij het ALAEU.

Tips voor een Mini / medium / standaard labradoodle fokker 

Meer tips over het vinden van een gezonde mini, medium, of standaard labradoodle, pup of fokker kan je vinden in het handboek, ‘Labradoodle Geheimen’. Dit boek vormt een perfect basis voor de opvoeding en verzorging van labradoodles. Voor vragen kan je ons altijd mailen  op info@labradoodleblog.nl

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden