...

de basiscommando’s voor de labradoodle

Gefeliciteerd! Je hebt net een schattige puppy in je leven verwelkomd en staat aan het begin van een avontuurlijke reis vol liefde en plezier. Als kersverse ouder van een puppy is het aanleren van basiscommando’s een belangrijke stap in de opvoeding van je harige vierpoter. In deze blog bespreken we de belangrijkste basiscommando’s en geven we tips om je puppy met succes te trainen.

Inhoudsopgave

Zit

Het commando “zit” is een van de meest fundamentele en nuttige commando’s die je je puppy kunt leren. Houd een traktatie boven het hoofd van je puppy en beweeg het langzaam naar achteren. Je puppy zal van nature achter de traktatie aan bewegen en automatisch in een zittende positie komen op zijn hondenkussen. Beloon het zitten met lof en de traktatie.

Lig

Begin met je puppy in een zittende positie en houd een traktatie in je handpalm bij de neus van je puppy. Beweeg je hand langzaam naar de grond, zodat je puppy zijn lichaam naar beneden beweegt om de traktatie te volgen. 

Blijf

Het commando “blijf” is van groot belang voor de veiligheid van je puppy. Het leert je puppy om te blijven zitten of liggen totdat je hem toestemming geeft om te bewegen. Begin met het commando “zit” of “lig” en houd je handpalm open met je handpalm naar je puppy gericht. Zeg het commando “blijf” en neem een stapje achteruit. Binnen de kortste keren blijft jouw puppy gehoorzaam in de hondenkennel liggen

Hier

Het commando “hier” is cruciaal wanneer jij en je hondje zich buiten bevinden. Roep je puppy bij zijn naam en zeg het commando “hier” met een enthousiaste stem. Maak van het commando leuke ervaring, zodat je puppy altijd enthousiast naar je toe zal komen.

Los

Puppy’s zijn nieuwsgierige wezens die alles in hun mond willen stoppen. Het commando “laat los” is van groot belang om gevaarlijke situaties te voorkomen. Wanneer je puppy iets heeft opgepakt dat hij niet mag hebben. Denk aan eten van de straat of kabels in huis. 

 

Het aanleren van basiscommando’s is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van je puppy. Het vergt geduld, consistentie en positieve versterking. Leer je hondje op speelse wijze wat nieuwe commando’s en we kunnen garanderen dat jullie beiden veel plezier zullen hebben! Beloon gewenst gedrag met lof, knuffels en lekkernijen, terwijl je ongewenst gedrag negeert. Vergeet niet dat elke puppy uniek is en dat sommigen sneller leren dan anderen.