...

Hoe voorkom je uitdroging bij honden?

Honden zijn gevoelig voor een droge huid omdat ze een ander huidtype hebben dan mensen. Bovendien hebben honden ook meer kans op een droge huid als ze worden blootgesteld aan de zon. De belangrijkste reden hiervoor is dat hun natuurlijke oliën niet zo efficiënt werken om ze te beschermen tegen de harde UV-stralen zoals die van ons. Afgezien van dit verschil tussen de huid van mensen en honden, zijn er verschillende andere redenen waarom je huisdier droog kan worden. Daarom is het belangrijk om ze gehydrateerd te houden.

Gebruik oordruppels voor honden

Er zijn een paar manieren waarop je de oren van je hond schoon en gezond kunt houden. Het eerste dat je moet doen, is een oordroger gebruiken. Dit stuurt warme lucht door hun gehoorgang om vuil of puin dat zich daar heeft opgehoopt los te maken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat honden ook een droge huid aan de binnenkant van hun oren kunnen krijgen. Om deze reden is het belangrijk om honden ook regelmatig oordruppels hond te geven. Je kunt ook proberen een oor reinigingsborsteltje te gebruiken om het vuil dat in de oren van je hond vast zit voorzichtig weg te schrobben. Deze borstels zijn vooral handig voor het afbreken van oude was ophoping die tot infecties kan leiden als ze na verloop van tijd niet worden behandeld.

oordruppels hond

Gebruik oogdruppels voor honden

Als baasje van een hond zul je vaak oogdruppels moeten toedienen. Oogdruppels hond kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om de ogen van je hond vochtig en gezond te houden. Oogdruppels voor honden zijn niet hetzelfde als oogdruppels voor mensen. Zorg er dus voor dat je er een koopt die speciaal voor honden zijn gemaakt of raadpleeg je dierenarts voordat je een oplossing gebruikt.

Weerhouden van baden

Zoals we allemaal weten, kunnen honden net als mensen vies worden. In tegenstelling tot mensen hoeven ze echter niet zo vaak te worden gewassen. In feite is het het beste om je hond niet te wassen, tenzij hij of zij echt vies is. Honden hebben een dubbele vacht die vuil en vocht op de huid vasthoudt. Als je ze te vaak wast, worden hun natuurlijke oliën verwijderd en worden ze droger dan voorheen. De belangrijkste tijd voor het bad van je hond is wanneer hij er echt een nodig heeft.