...

Wanneer geef je jouw hond hypoallergeen hondenvoer?

Reageert jouw hond slecht op een van de hondenvoer die je geeft? Wissel je voortdurend van merk, maar vind je maar niet de juiste voor jouw viervoeter? Er is een mogelijke oplossing: hypoallergeen hondenvoer – de redder van jouw hond. Hypoallergeen hondenvoer is speciaal ontworpen om het risico op allergieën en intoleranties uit te sluiten, door het gebruiken van unieke eiwitten die door de antilichamen van een hond niet als antigenen worden herkend. Lees snel verder om meer te weten te komen over dit soort hondenvoeding. 

Waarom hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen gebruikt ingrediënten die geen allergenen bevatten die allergische reacties bij honden kunnen veroorzaken. Veel voorkomende allergenen zijn rundvlees, gevogelte, zuivel en granen, en de meeste honden zijn meestal allergisch voor meer dan één soort. Allergieën voor deze voedingstoffen zijn onder meer een jeukende huid of overmatig krabben, een droge huid of doffe vacht, maagdarmproblemen zoals een opgeblazen gevoel, diarree of braken, chronische of terugkerende oorontstekingen en verlies van energie of verlies van eetlust. 

De voordelen van hypoallergeen hondenvoer

Het belangrijke voordeel van hypoallergeen voer is dat jouw hond minder kans loopt op allergieën te ontwikkelen. Het kiezen van het juiste hypoallergene hondenvoer kan ook het risico op sommige gezondheidsproblemen aanzienlijk verminderen, zoals obesitas, spijsverteringsstoornissen en huidproblemen.

Hypoallergeen voedsel kiezen 

Omdat hondenvoer door verschillende fabrikanten op verschillende manieren wordt aangeprezen, kan het moeilijk zijn om te weten of je het juiste hypoallergene voer voor jouw hond koopt.

Bij het selecteren van hypoallergeen hondenvoer, is het belangrijk om de lijst van ingrediënten door te nemen. Hierbij moet aandacht worden besteed aan de aanwezigheid van essentiële vitaminen en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink. Als echter stoffen als diverse suikers, kleurstoffen, aroma’s, oliën en vetten voorkomen die niet gespecificeerd zijn en waarvan we niet weten welke soorten het zijn, moet dit een rode vlag doen rijzen. Met andere woorden: hoe korter de lijst van ingrediënten en additieven, hoe beter. Bovendien moet deze lijst altijd beschrijvend zijn.

Een van de beste eiwitten voor allergiegevoelige honden is zalm. Hondenvoer zalm beschikt over hypoallergene eigenschappen, omdat deze eiwitbron goed verteerbaar is en daarom zeer geschikt is voor de gevoelige hond. Het is raadzaam om te kiezen voor hypoallergeenvoer op basis van zalm omdat het rijk is aan Omega-3-vetten, die tal van gezondheidsvoordelen bieden en makkelijk te verteren zijn. 

Als jouw dierenarts de mogelijkheid van een allergie of intolerantie heeft aangegeven, kan hij helpen bij het kiezen van een hypoallergeen hondenvoer en kun je mogelijke selecties samen doornemen.