...

Zo neem jij je hond veilig mee in de auto

Ga je regelmatig met je hond een eind wandelen in het bos? Dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je eerst een stuk in de auto moet. Mits het bos bij je om de hoek is uiteraard. Omdat het vervoeren van je hond in de auto wel veilig moet gebeuren, hebben we een aantal handige tips voor je. Want hoe verleidelijk het ook is om je hond op schoot te nemen wanneer het een kleine hond is, zo gevaarlijk is het voor zowel je hond als de bestuurder en eventuele inzittenden. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat je ineens moet remmen of wanneer je hond bij je op schoot springt. De gevolgen zijn dan niet te overzien. Om ervoor te zorgen dat je rustig met je hond van A naar B kunt rijden, zijn de juiste voorzorgsmaatregelen een absolute must. Dus wil jij je hond veilig mee in de auto kunnen nemen? Let dan goed op!

Hondenbench

Op welke hondenwebsite je ook kijkt, de hondenbench is voor het vervoeren van je hond in de auto één van de meest gebruikte manieren. Een hondenbench is een speciaal ontworpen bench die je in je auto kunt plaatsen om je hond tijdens het rijden veilig te vervoeren. Het is meestal een metalen of kunststof constructie met een stevige bodem en zijpanelen die bijdragen aan de stabiliteit en de veiligheid van de bench. Hondenbenches zijn er in verschillende maten, zodat je een kunt kiezen die bij de grootte van je hond past. Hondenbenches zijn een geschikte oplossing voor honden die te groot zijn om op de schoot van de bestuurder te zitten, maar te klein zijn om vrij in de auto rond te lopen. Ze bieden steun en bescherming voor je hond, en houden hem op zijn plaats tijdens het rijden. Hierdoor wordt het risico op verwondingen tijdens het rijden

Hondenrek

Heb je een enorme hond, zoals bijvoorbeeld de Boerboel, dan past de bench die je nodig hebt om je hond in te kunnen vervoeren vaak niet in je auto. Een oplossing die je dan hebt, is een hondenrek. Dit is een rek dit wordt geplaatst tussen de kofferbak en achterbank, zodat je van je kofferbak als het ware één grote bench maakt. Zo kan je hond niet op de achterbank springen en hoef je dus ook niet bang te zijn dat er iets kan gebeuren. Het enige wat wel prettig is, is dat je het voor je hond comfortabel maakt achterin de auto. Een hondendeken auto waar je hond fijn op kan liggen is bijvoorbeeld een goede manier om dit te kunnen doen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je hond voor extra veiligheid vast te zetten met een hondenriem, zodat ze niet alle kanten op kunnen lopen.

Tot slot

Het vervoeren van je hond in de auto is en blijft natuurlijk spannend. Zorg er daarom dus ook voor dat je je hond eerst even laat wennen en dus niet direct een heel stuk gaat rijden. Een goede eerste stap is om je hond eerst zonder te gaan rijden alvast in de auto te zetten. Zo kan de hond wennen en kun jij zien hoe je hond reageert. Vervolgens kun je een eindje gaan rijden, bijvoorbeeld tot het einde van de straat en weer terug. Dit zorgt ervoor dat je hond ook weet hoe het voelt om in een rijdende auto te zitten. Bouw dit langzaam op, zodat je hond niet bang kan worden en jullie tot in lengte van jaren je hond overal in de auto mee naartoe kunnen nemen.